MUTFAK ATÖLYESİ
Ne Yapıyoruz ?
Mutfak Atölyesinde çocuklarımız ,gerekli hijyen önlemlerinin alındığı güvenli bir ortamda, sağlıklı ve lezzetli tatlar ortaya çıkaran minik şeflere dönüşürler .
Kışlık konserve nasıl hazırlanır, turşu nasıl kurulur, yumurta nasıl çırpılır, kek fırında kaç dakikada pişer gibi bilgileri öğrenirken bir yandan da yemek yaparken dikkat edilmesi gereken kuralları öğrenirler. Gerçek bir yaşam becerisi kazanırken, yaptıkları yiyecekleri birlikte yiyerek takım çalışmasının, uyumun ve paylaşmanın güzelliğini de yaşamış olurlar.
Neden Yapıyoruz?
Mutfak Atölyesinde Çocuklarımızın;
- Sağlıklı beslenme konusunda farkındalıkları artar,
- İnce motor gelişimleri desteklenir,
- El becerileri ve yaratıcılıkları gelişir,
- Üretim konusundaki deneyimleri artar,
- El ve göz koordinasyonu sağlar,
- Yetenek ve zevkleri keşfedilir,
- İş birliği ve ekip çalışması ile sosyalleşmelerine katkı sağlanır.
Nasıl Yapıyoruz?
Mevsim şartlarına göre yapılacak yiyeceğe uygun malzemeleri tanıyoruz. Kullanacakları araç gereçleri ve kullanım şekillerini öğreniyoruz. Üretkenlik becerilerimizle yiyecekleri imal ediyoruz ve afiyetle yiyoruz.
Ne zaman Yapıyoruz?
Hafta içi veya hafta sonu 2 saat süresince çalışıyoruz.
Kimlerle Yapıyoruz ?
İlkokul ve ortaokul yaş gruplarıyla ve alanında uzman eğitimcilerle birlikte oluyoruz.
Nerede ve Ne ile Yapıyoruz ?
Kendi atölyemizde, çocuklara özel ekipmanlarla, iş güvenliği tedbirleriyle gerçekleştiriyoruz